13ти Ноември

По повод празникот 13ти Ноември, децата од големите групи од објектот Карпош 4 направија прошетка низ центарот на нашиот град, каде можеа да ги видат културно историските споменици, плоштадот, Камениот мост, Спомен куќата на Мајка Тереза. Го посетија и Музејот на град Скопје и се запознаа со неговото значење.