Експеримент со вода

Денеска во објектот Карпош 3, групата "Бубамари" 4-5 год. истражуваше - играше и учеше заедно со Родител-гостин-едукатор Јасмина Петреска Станоева / Доктор по хемиски науки и Вонреден професор на ПМФ - Скопје.
Научивме за: својства на водата, растворливост, мешавме сол, шеќер, брашно земја, кафе, боја, зејтин....
Експеримент со зејтин, направивме "Лава" со магичното змејче.

Фотографиите и видеото можете да ги погледнете на следниот линк: