Што знаеме за водата?

Во рамките на проектот „Екологија со Еко-Опоменко и Еколина“, во месец декември, децата од групата Бубамари од објект Карпош 3, во соработка со родителот едукатор Јасмина Петреска Станоева преку експерименти учеа за својствата и растворливоста на водата, како и за загадувањето на водата, при што ја мешаа со сол, шеќер, брашно земја, кафе, боја, зејтин...