Светски ден на пингвините

Освен 25ти април, пингвините имаат уште еден ден во годината посветен на нив 20ти јануари кога го одбележуваме Светскиот ден за заштита на пингвините. Пингвинот е една од најомилените птици на планетата земја особено кај децата.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: