Мартинки за Марта

На првиот ден од месец март си подаруваме МАРТИНКА, постојат верувања дека тоа е амајлија (нараквица) направена од засукани црвени и бели конци која се дава за среќа.
Приказни и верувања поврзани со мартинките има многу но нашата приказна за мартинката во градинката е поврзана со одбележувањето на месецот во годината кога почнува природата полека да се буди.
ДА СИ ЈА САКАМЕ И СЛАВИМЕ ПРИРОДАТА!

Фотографиите и видеото можете да ги погледнете на следниот линк: