Инсекти во пролет

„Пеперутки рашириле крила, меки и нежни ко свила.
Во разни бои и шари, природата што им ги дари.
Пчеличка вредна летна , пред неа шарен цвет светна,
од својот убав лет, пчеличката собира мед.“

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: