Ден без автомобили

Денес во нашата градинка го одбележавме Светскиот ден без автомобили. Децата ги возеа своите велосипеди и тротинети со цел поттикнување на свеста кај возрасните за зачувување на чиста, здрава и зелена животна средина.
„На 22 Септември се одбележува ден
ден без возила низ цел свет.
Чист воздух надвор да има
помалку загаденост и смет!“