11 Октомври

На 11 Октомври Македонија празник слави,
слобода денот ни дари.
На 11 Октомври знамиња гордо се веат
весели песни се пеат.
Со песни и игри денес го одбележавме 11 Октомври, ден на народното востание.

Фотографиите и видеото можете да ги погледнете на следниот линк: