Елко, елко

Среде соба високо елката ни стои,
и ја красат играчки во илјада бои.....
Елката е симболот на новогодишните празници, накитена со многу лампиони и сијалички. Децата со своите изработки во различни техники ја украсија целата градинка со новогодишни елки.