Мирис и допир

Сетило за мирис – нос, со кое ги примаме сите миризливи честици кои се наоѓаат во воздухот. Го мирисаме цвеќето, овошјето и зеленчукот. Сетило за допир - кожата, со кое ги откриваме формите, рапавоста, предметите и храната. Децата уживаа во денешните активности.

Фотографиите и видеото можете да ги погледнете на следниот линк: