Учиме за здравите навики

Големата група „Бубамари“ од објектот Ѕвездички во рамките на проектот „Вежбаме и се забавуваме – корективна гимнастика, деформитети и нејзина корекција“ на педагогот по физичко образование Оливера, од нашата градинка, научија доколку правилно стоиме и редовно вежбаме нема да имаме искривување на телото (Сколиоза - странично искривување на рбениот столб). Децата изработија практични вежби и многу се забавуваа.