Егзотични птици

Децата од групата Мечиња, објект Ѕвездички, во месецот февруари се запознаа со егзотичните птици папагалот и фламингото, во склоп на проектот „Светот на птиците“. Преку активностите децата ја развиваа вештината за движења на прстите и дланката за конкретна цел, а исто така се поттикнаа кон разни видови креативност.

Фотографиите и видеото можете да ги погледнете на следниот линк: