Пченичната погача

„Пченичната погача“ е куклена претстава која беше прикажана пред бабите и дедовците од објектот Први стапки. Поголемите групи рецитираа, пееја и играа на македонски народни песни. Прекрасно дружење со најсаканите дедо и баба.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: