Ден на водата

Штом си жеден напи се, и со мерка капи се,
колку треба полевај, џабе ти не долевај.
А штом чуеш кап кап, затвори ја чешмата да не тече пак.
Денес 22 Март е Светски ден на водата. Водата е основа за постоење на живот на планетата Земја. Децата со креативни цртежи и едукативни активности го одбележаа денот на водата.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: