Светски ден на детската литература

По повод Светскиот ден на детската литература – 2 април, децата од групите Мечиња и Бубамари, објект Први стапки и децата од групата Ѕвездички, објект Бисерчиња, беа на едукативна посета на библиотеката Другарче. Ја разгледаа библиотеката и се запознаа со професијата библиотекар.