Велигден

Побрзајте деца мои, донесете разни бои,
Да фарбаме јајца варени, да бидат лични шарени
Чук јајце чукнете, чук јајце тропнете
Ден ден голем ден, ден ден Велигден.
Креативните рачиња на децата денес изработија и бојадисаа јајца во различни бои.

Фотографиите и видеото можете да ги погледнете на следниот линк: