Ден на планетата земја

Природата е како бајка
Природата е наша мајка
Затоа ајде да ја чуваме
И да не ја загадуваме!
По повод 22 Април - Денот на планетата земја, децата од нашата градинка беа во еко патрола, и пренесоа едукативни пораки за зачувување на чиста и здрава средина за живеење.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: