Здрав оброк за секое дете

Денес во нашата градинка по повод кампањата „Здрав оброк за секое дете“ поддржана од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во посета ни беше министерот Љупчо Николовски, Никица Бачовски директор на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и Гордана Зафировска раководител на Секторот за дејности од јавен интерес при Општина Карпош, при што се продолжи со дистрибуција на свежо сезонско домашно овошје (праски).
Децата преку интересна интерактивна работилница заедно со гостите направија вкусни овошни стапчиња, виножито, како и вкусно сокче од различни овошки.