Велосипед и тротинет за почист свет

Како дел од Европската недела на мобилност ширум светот се одбележува Светскиот ден без автомобили, која има за цел да ја подигне свеста за зачувување на чиста, здрава и зелена животна средина.
Учество зема и нашата градинка, каде децата со своите тротинети и велосипеди пратија пораката до возрасните, дека сакаат почиста и поубава средина за живеење.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: