Виолина или гитара

Децата од групата Пеперутки, објект Бисерчиња, во рамките на проектот "Во светот на музиката" се запознаа и ги именуваа жичаните инструменти, со акцент на виолината и гитара. Преку креативните активности децата се поттикнаа за учество на драматизација, како и да развиваат способност за разликуваат одредени звуци.
Воспитувач: Анета Димишковска
Неговател: Елена Стојковска