Весела математика

Во рамки на еTwinning проектот JOYFUL MATH децата од група Јаболчиња (4-5 години) и воспитувачот Лилјана Илиевска ЈУОДГ "Орце Николов" - општина Карпош, Скопје во месец февруари ги реализираа следниве математички игри:
- Ден за побезбеден интернет 2024,
- Колку парчиња имааат мандарините?
- Поврзи број со свеќичка;
- Број што зборува;
- Сложувалка – лого на проектот.