Мартинка

Два конца - црвен и бел,
се врзуваат, плетат, дел по дел.
Се ставаат на рака или во коси,
МАРТИНКА е тоа, за среќа се носи.
Со првиот ден од месец Март, традиционално како и секоја година децата направија мартинки и ги ставија на своите рачиња.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: