Традиционални игри

Да се сочуваат традиционалните детски игри и да се вткаат во современите, се предизвик за сите од нас. Децата се запознаа со игрите на ластик, плочка, криенка, вртење на обрач, и се забавуваа играјки ги во дворовите на нашата градинка.