Нато часовник 2019

Нашата градинка учествуваше на "Конкурс за креирање на едукативна НАТО игра" со свои креативни игри, изработени од дел на воспитно - образовниот тим на градинката. Со играта "НАТО Часовник", изработена од психологот на градинката влеговме во групата на суперфиналисти. Конкурсот беше организиран од тимот "Гаус институт" - Фондација за нови технологии, иновации и трансфер на знаења, во рамки на проектот Children@Game.Edu.NATO. Покрај Сертификат за суперфиналист, дел од воспитниот тим на градинката добија Сертификат за учество со своите креативни игри.