Правилна исхрана и здрави заби 2019

Прва интерактивна работилница на децата од предучилишните групи 5-6 години во соработка со тим на стоматолози од Поликлиника "Букурешт" кој беа во посета на нашата градинка. Децата имаа можност преку игровни активности да се запознаат со градбата и функцијата на оралната празнина  како и со правилна исхрана и контрола на внес на шеќери.