Меѓународен ден без автомобили

Децата од градинката „Орце Николов“ го одбележаа „Меѓународниот ден без автомобили“, настан кој што го одбележуваат повеќе светски градови. Во дворот на градинката децата ги возеа своите велосипеди и тротинети и испратија порака за зачувување на планетата и поттикнување на возрасните барем на еден ден да ги остават своите автомобили.