Одбележување на Светскиот ден на миење раце

15 Октомври се одбележува како Светски ден на миење раце, ден кој е посветен на зголемување на свесноста и значењето на хигената - миење на рацете како најефективен начин за превенција и заштита од ширење на вируси и бактерии. Креативниот и интересен начин на презентација на активностите секогаш предизвикува внимание и вистинско уживање кај дечињата од сите возрасти.