Реализирана донација од МТСП и агенција ТИКА

Денес нашата градинка беше домаќин на предавањето на донацијата од страна на Турската агенција за соработка и координација –ТИКА на која присуствуваше Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска. Донацијата која се состои од бесконтактните термометри и дезинфекциски средства е наменета за Јавните установи за згрижување и воспитание на деца на ниво на држава.