Одбележување на Светскиот ден на храната

Денес дечињата од нашата градинка го одбележаа Светскиот ден на храната, под мотото „ Секој има право да се храни здраво“. Денот беше исполнет со прекрасни разновидни активности и игри а децата се стекнаа со знаења за улогата на здравиот начин на исхрана,одгледувањето на здрава храна и правилниот начин на конзумирање на истата.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: