Засади цвеќе

Засади цвет за поубав свет, со цветот поубав е светот.

Денес го одбележавме 21 Март Денот на пролетта  и Денот на екологијата. Нашата градинка традиционално го одбележува почетокот на  пристигнување на пролетта со садење на цвеќе во дворот. Временските услови денес беа поинакви, но сепак децата беа креативни со своите активности за пролетта, садеа, цртаа, наводнуваа, истражуваа, а пред се забавуваа.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: