Светски ден на здравјето

Секоја година на 7 Април се одбележува “Светскиот ден на здравјето“, ден посветен на подигнување на свеста за здравиот начин на живот. Оваа година мотото е “Да изградиме праведен и здрав свет за сите“. Децата од нашата градинка го одбележаа овој ден, учејки за здравата храна, чистата вода, здравиот начин на живот.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: