Експеримент вода-мраз-вода

"Плови цвеќе во вода, се смрзнува, се одмрзнува и ни ја краси собата"
За реализација на експериментот ни требаше 2 дена.
Првиот ден беревме цвеќенца, ги селектиравме по своја различност, им се восхитувавме на природната убавина.
Си поигравме малку со нив. Решивме да ја смрзнеме нивната убавина, како Елза што смрзнува во приказните.
Следниот ден ги одмрзнавме коцките. Што се случи погледнете.
Цвеќињата се украс на природата. Затоа и ги красат вазничките од јајциња.
Се ближи Велигден, празник светол, празник најубав!!!
Група: Соња, Благица (5-6год) К3
 
Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: