Ден на планетата Земја

Денес традиционално се одбележува Меѓународниот ден на планетата Земја насекаде ширум светот, а главната тема оваа година е „Реставрација на планетата Земја“. Целта е да се истакнат и да им се даде важност на еколошките проблеми со кои се соочуваме, започнувајќи од климатската криза, преку загадувањето на околината и воздухот, па се до уништување на шумите.
Во нашата градинка овој ден го одбележaвме со Ликовен хепенинг, активности, игри и интересни пораки од децата со кои не потсетија како секојдневно да се однесуваме кон планетата Земјата и што да направиме да остане чиста, здрава и поубава.
 
Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: