Ги сакаме диносаурусите

Во рамките на проектот „Праисториските животни во Република Северна Македонија и диносаурусите“ децата од групата Пчелки, објект Карпош 3, во периодот од месецот јануари-април изработуваа, сликаа и моделираа диносауруси, исто така правеа јајца и сенки од диносауруси. Активностите се спроведоа со цел децата развијат способности за истражување и откривање на различни ликовни и неликовни материјали, да се охрабрат да поставуваат прашања, да се поттикне интересот кон истражување и разликување на бои, текстура, простор и облици на предмети во две димензии.
 
Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: