Шумски валцер

Во рамките на проектот „Дивите животни во Република Северна Македонија - Рисот како национален симбол“ децата од групата Мечиња објект Карпош 2, во периодот од јануари-април, преку игровни активности и многу забава ги усовршуваа основните природни движења, се оспособуваа за користење на истражувањето и набљудувањето како средство за откривање и учење, се поттикнаа на иницијативност, трпеливост, истрајност, љубопитност, прецизност, а истовремено се поттикна интересот и љубовта кон танцувањето и креативното изразување, но и свесноста за сопствената улога во поддршката за опстанокот на природата.
 
Фотографиите и видеата можете да ги погледнете на следниот линк: