Семафор

Семафор сум дете, имам светла три
кажи како работам ако знаеш ти?
Научивме кој од сообраќајните знаци е главен на раскрсница. Која е неговата улога и значење во сообраќајот и како треба да го почитуваме.
 
Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: