Стоматолог

Во нашата градинка денес, во објектот во Карпош 4 гостин ни беше стоматолог Др. Светлана Ристеска-Алексиќ. Децата од двете групи на возраст од 5-6 години имаа можност да учествуваат во следниве работилници:
1."Градба и функција на орална празнина"
2."Правилна исхрана и контрола во внес на шеќери"
3."Правилна орална хигиена".
Работилницата е реализирана според протоколите за работа.